Ličko-senjska županijaPolitika

Britanija bi sada glasovala 59:41 za ostanak u EU-u

Britanski glasači glasovali bi u ovom trenutku s 59 posto za ostanak u Europskoj uniji a 41 posto bilo bi ih protiv, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u u srijedu, što je najviša zabilježena podrška članstvu u EU-u od referenduma 2016.


Na referendumu 23. lipnja 2016., 17,4 milijuna glasača ili 51,9 posto podržalo je napuštanje EU-a dok je 16,1 milijun glasača ili 48,1 posto, poduprlo ostanak. Brojna ispitivanja javnog mišljenja provedena uoči referenduma bila su u krivu glede rezultata.

Ankete su pokazale da bi 59 posto glasača sada glasovalo da ostane u EU, nasuprot 41 posto njih koji bi ga napustili. Rezultati su objavljeni u izvješću NatCen-a i The UK in a Changing Europe.

To je najviša zabilježena podrška “ostanku” u nizu od pet takvih ispitivanja javnog mnijenja nakon referenduma 2016. i veliki preokret.

Velika Britanija trebala bi napustiti EU 29. ožujka 2019. ali još mora sklopiti sporazum o brexitu koji bi određivao buduće odnose s Bruxellesom i uredio gospodarske odnose.

Vlada je odbacila mogućnost održavanja još jednog referenduma.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close