Ličko-senjska županijaPolitika

U Brinju otvoren prostor za poludnevni boravak djece

Prigodnom svečanosti uz nastup učenika Osnovne škole Luka Perković i djece Centra Izvor u  Brinju  je otvoren prostor za poludnevni boravak – vaninstitucionalnu uslugu koju će provoditi Centar za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ iz Selca, javlja Lika express


Prezentacija ove  socijalne usluge potencijalnim korisnicima održana je još u veljači, a početkom listopada napokon će i zaživjeti. Inicijativa za pokretanjem usluge  za djecu u Brinju krenula je od same općine koja je  osigurala svu potrebnu infrastrukturu. Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić smatra da je otvorenje ovoga centra još jedan vid skrbi za djecu.

Među prvima smo u školi i vrtiću uveli logopede. Sada imamo poludnevni boravak, odnosno uvodimo stvari kojih nije bilo“- kaže Fumić i dodaje da Brinje izdvaja 20% svog izvornog proračuna za školstvo.  Ravnatelj  Centra „Izvor“ iz Selca Nikica Sečen  podsjeća da se prije više od pola godine u Brinje došlo sa vjerom u priču. “Naša ustanova transformirala se među prvima u Hrvatskoj i krenuli smo s tretmanima koji su vaninstitucijski. Poludnevni boravci su nešto što je preventivno i što pomaže da djeca iz bioloških obitelji nikada ne dožive da završe u instituciji“- kaže Sečen i dodaje da u Crikvenici, Selcu i Novom Vinodolskom ima oko 50 djece u poludnevnom programu.

Više na Lika express

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close