Izdvojeno

Brinje: 30-godišnjak osumnjičen za nametljivo ponašanje, uporno je slao poruke 22-godišnjakinji

Tijekom proteklog vikenda (4. – 7. lipnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja Općine Brinje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja.

On se sumnjiči da je od siječnja 2018. godine slao poruke 22-godišnjakinji iz Brinja želeći uspostaviti njoj neželjeni odnos.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću 5./6. lipnja 2021. godine nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u trgovinu u Ličkom Osiku.
Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 56 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 5. lipnja u Karlobagu, kod 29-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.65 g/kg).

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića jer za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Otočca i Karlobaga.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U petak, 4. lipnja 2021. godine u Gospiću je građanin dragovoljno predao 70 komada streljiva call. 7,62×39 mm, 100 komada detonatorskih kapisli i 20 metara sporogorećeg štapina, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, priopćila je PU ličko-senjska.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close