Turizam

Branitelji najavili da će tijelima braniti prelazak autobusa i teške mehanizacije iznad Velikog slapa

Na mostu potoka Plitvica iznad Velikog slapa danas se održao prosvjed pod nazivom “5 do 12 za spas Nacionalnog parka Plitvička jezera” u organizaciji braniteljskih udruga plitvičkog kraja s ciljem zaustavljanja daljnje devastacije i apartmanizacije Plitvičkih jezera.


Organizatorima prosvjeda, Stožeru za obranu Velikog slapa i Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata Rakovice, Saborskog i Plitvica pridružili su se predstavnici braniteljskih udruga iz Zagreba, Dalmacije i Slavonije, predstavnici lokalne vlasti nekoliko općina i Grada Gospića, te Svjetske organizacija za zaštitu prirode WWF.

Prosvjednici su predstavili svoje zahtjeve u šest točaka: moratorij na gradnju u Plitvica Selu, hitne izmjene prostornog plana, procesuiranje osoba odgovornih za izradu, usvajanje i provedbu kriminalnog prostornog plana Nacionalnog parka Plitvička jezera, revizija građevinskih dozvola, rušenje objekata u Plitvica Selu, trajno zaustavljanje koncesioniranja i privatizacije hotela, ugostiteljskih i ostalih objekata Javne ustanove

Kako piše vecernji.hr, predsjednik “Stožera za obranu Velikog slapa” Ivan Jurković pokazao je okupljenima kako se jedna velika sedrena stijena odvojila od Velikog slapa zbog vibracije prometa na mostu pored Velikog slapa te je poručio da će branitelji tijelima braniti prelazak teškoj mehanizaciji i autobusima koji su do sada slobodno prelazili preko mosta, unatoč činjenici da je ograničenje mosta već desetljećima 3,5 tone.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close