VijestiSport

Braća Sinković kreću u obranu europskog zlata!

Nakon što su prošle godine prvi put nastupili na Europskom prvenstvu u disciplini dvojac bez kormilara i odmah osvojili zlato, ovogodišnje Europsko prvenstvo donosi dva izazova za braću Sinković, piše eZadar.hr. Prvi je obrana naslova, a drugi je nastup u novom čamcu koji prvi put u povijesti ima izbočnike (auslegere) postavljene iza veslača.


Izbočnici se u skulu nalaze iza ili ispred veslača, dok su u rimenu do sada uvijek bili postavljeni ispred. Filippi, proizvođač čamaca, je napravio novi čamac za rimen koji imaju izbočnike smještene iza, a mi ćemo biti prvi veslači koji će nastupiti na službenom FISA natjecanju, rekao je Valent Sinković.

Na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu braća Sinković osvojila su drugo mjesto, a brži od njih bili su srpski veslači, Miloš Vasić i Martin Mačković. Na nadolazećem Europskom prvenstvu, osim posade Srbije, konkurencija braći Sinković bit će Rumunji, srebrni na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i Francuzi, brončani na istom natjecanju. Ne smijemo zaboraviti spomenuti češku posadu, brončane s 3. Svjetskog kupa, kao i Italiju koja je 2017. godine pobijedila braću Sinković u finalu Svjetskog prvenstva za nekoliko stotinki.

Puno je jača konkurencija nego na 1. Svjetskom kupu. Sve najjače posade dolaze i očekujemo vrlo izjednačene i zanimljive utrke. Ne bojimo se nikoga, uvijek dajemo svoj maksimum i borimo se za zlato!,  rekao je Martin Sinković.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 31. svibnja oko 9:24 h. Polufinale nas očekuje 1. lipnja oko 11:29 h, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 02. lipnja u 10:45 h.

Donosi eZadar.hr.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close