Vijesti

Božićna zvijezda: Najčešće greške koje radimo čim kupimo ovaj cvijet

Božićna zvijezda je biljka iz porodice Euphorbiaceae, dolazi iz Meksika, a najpoznatija je kao božićni ukras. Cvijeta u prosincu i siječnju te je zato svi imaju kao božićni ukras, unatoč uvriježenom mišljenju briga oko ove biljke nije teška. Ako se dobro brinete za nju može procvjetati i iduće godine.


1. Pazite gdje ju kupujete – mnoge trgovine na ulaznim vratima drže božićne zvijezde, kako bi ih kupci primijetili i kupili. Ali nikada nemojte kupiti zvijezdu koja nalazi uz vrata koja se otvaraju svakih 30 sekundi, zato što će biti oštećena. Izloženost propuhu ili temperaturi ispod 12°C uzrokovat će štetu. Iako nije vidljivo u trgovini, biljka može izgubiti lišće ubrzo kada ju donesete kući.

2. Zdrava biljka ima netaknuto središte – Ako mali žuti pupoljci između obojenih listova izgledaju čvrsto, tada ćete znati da je kvaliteta biljke dobra.

3. Kada ju kupite pazite da ju zaštitite na putu do kuće, zima i vjetar je mogu oštetiti.

4. Božićna zvijezda ne voli puno vode. Zapamtite da korijen ne smije biti previše suh, ali ni natopljen vodom. Previše vode može dovesti do trulog korijena.

5. Pazite na lišće, ako postane žuto ili opada onda vjerojatno ne zalijevate dovoljno. Slično kao i s orhidejama, važno je zalijevati malo. Malo vode svaka dva dana ili obilno zalijevanje jednom tjedno.

6. Božićna zvijezda treba svjetlost i toplinu. Može se držati u blizini radijatora, ali mora se držati podalje od propuha (otvorenih prozora i vrata). Temperatura bi trebala iznositi od 15 do 20°C.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close