Scena

Bostonske hip hop institucije stižu u Zagreb

U organizaciji Phat KSET-a i Blackouta, 28.veljače je zabilježen kao hip hop praznik u Zagrebu.

Bostonske hip hop institucije stižu u Zagreb!

U sklopu 21. rođendana legendarnog Blackout kolektiva, Phat KSET & Blackout zajedničkim snagama u KSET dovode četvoricu nevjerojatnih majstora ceremonije – Akrobatik, Termanology, Edo G & R.E.K.S.

Daniel Carrillo aka Termanology rođen je u gradu Lawrence države Massachusetts te je počeo repati već s nepunih devet godina. Godine 2001., povezao se s DJ- em Statik Selektah te izdao par singlića, a naposljetku i mixtape Hood Politics‘ na kojem su gostovali i eminentnija imena poput Royce da 5’9″ te Guru-a. Nakon svog prvog albuma ‘Out the Gate‘ 2006., počinje surađivati s DJ Premierom koji ga lansira u stratosferu s underground hitom ‘Watch How It Go Down‘. Termanlogy iza sebe ima desetak mixtapea te sedam albuma, posljednji iz 2014. pod imenom ‘Shut Up And Rap‘.

Bostonska legenda Edo G započeo je karijeru 1991. s dva singla ‘I Gotta Have It‘ i ‘Be a Father to Your Child‘ s kojima se etablirao kao jedinstveni MC socio-političke tematike i vrlo oštrim, ali dosjetljivim rimama. U svojoj bogatoj karijeri surađivao je sa gotovo svim relevantnijim imenima hip-hop scene poput Pete Rocka, Masta Acea, DJ Premiera, The Rootsa i mnogih drugih. Posljednji album ‘After All These Years‘ izdan je putem crowd fundinga preko Kickstartera te pridobio kritičare i publiku.

Pravim imenom Jared Bridgeman poznatiji pod pseudonimom Akrobatik jedan je od dragulja hip hop kulture. Inače član The Perceptionistsa, Jared se vrlo rano isprofilirao kao MC čiji se tekstovi moraju proučavati i preslušavati pažljivo po par puta. Vrijedi napomenuti kako je bio jedan od predavača na Sveučilištu Massachusettsa na kolegiju ‘Hip Hop: Povijest i praksa’. Posljednji album, ‘Built to last‘ okupio je imena poput Mr.Lifa, Reasona, Paten Lockea, Masta Acea te Edo G-ja,a izdan je potpuno neovisno.

R. E. K. S. započinje svoju hip hop priču kao breakdancer u lokalnoj b-boy skupini ‘Funk Town Connection‘, ali nakon upisa fakulteta 2001. izdaje svoj prvi album ‘Along Came The Chosen‘ koji mu je donio i nominacije za najbolji hip hop album te izvođača godine po izboru Boston Music Awardsa. Od tada je izdao 8 albuma (posljednji ‘Eyes Watching God‘ (2014.) op.a) od kojih je najveći uspjeh postigao s ‘REBELutionary‘ iz 2012., a zanimljiva činjenica jest ta da je na svakom albumu je usko surađivao s Statik Selektahom.

Čuvari prljavog, iskonskog i autentičnog hip hopa dolaze u Zagreb povodom svoje europske turneje ‘The EST Tour‘ te će predstaviti svoje posljednje albume, ali i napraviti fantastičan party sa svojim underground himnama koje su ih postavile na svjetsku hip hop mapu. Bostonskim hip hop institucijama, Zagreb je posljednja stanica europske turneje te ne sumnjamo da će priredit apsolutni spektakl i na taj način uveličati 21.rođendan Blackout emisije.
Zagrijavanje će obilježiti Tone Tuoro aka Tony Brown koji će predstaviti nove uratke zagrebačkoj publici, dok će zvučnu podršku pružati sada već legendarni DJ Phat Phillie, te višestruko nagrađivani hip hop deejay godine DJ Chill. Popularni dvojac Soul Brothersi, dio Phat KSET Crew-a, također će prisustvovati ovoj manifestaciji, a tu je i neizostavni Nodef.

Blackout Radio Show osnovan je u suradnji Dj Phat Philliea i Dj Frx-a davne 1993. Na Radiju 101, a od tada su se isprofilirali kao jedan od najeminentnijih hip-hop projekata u Europi! Drago nam je kako će upravo na Phat KSET-u proslaviti svoju punoljetnost!

Cijena karte iznosi: 75 kuna u pretprodaji / 90 kuna na dan koncerta. U prodaji su od ponedjeljka, 16. veljače.

Službena pretprodajna mjesta:

• KSET (Unska 3)
• Dirty Old Shop (Tratinska 18)
• Smart Shop (Tkalčićeva 12)

Koncert se odvija pod posebnim pokroviteljstvom Radija Student i 808.

Tekst: tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close