Politika

Borzan: Nisam razmišljala da budem predsjednica SDP-a

Potpredsjednica SDP-a i eurozastupnica Biljana Borzan izjavila je u utorak kako u ovom krugu unutarstranačkih izbora, nije razmišljala da se kandidira za mjesto predsjednice stranke, no ipak nije u potpunosti odbacila tu mogućnosti kazavši da “nikad ne treba reći nikad”.


SDP je sada u toliko teškoj situaciji da bi budući predsjednik SDP-a trebao biti sto posto angažiran oko SDP-a. Kod mene bi to iziskivalo da se odreknem svoga mandata u Europskom parlamentu, što meni osobno nije problem, ali imam problem sa svim onim biračima koji su mi dali povjerenje da taj posao radim do kraja mandata”, kazala je Borzan za N1 upitana vidi li se kao nova predsjednica SDP-a.

Dodala je da nije uopće razmišljala o tome da bude predsjednica stranke, iako ju već duže vrijeme stavljaju u taj kontekst.

Na pitanje odbacije li onda mogućnost kandidiranja na izborima, kazala je da misli da će “u ovom krugu biti teško”, ali da je u politici takva situacija da nikad ne treba reći nikad.

Navela je kako se u SDP-u obavljaju razgovori kako bi se pronašla osoba koja zadovoljava kriterije da ima dobar rejting unutar stranke, ali i izvan nje, među biračima.

Na pitanje jesu li među kandidatima koje bi bila spremna podržati i otprije spomenuti Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, ustvrdila je kako smatra da su to jako dobri kandidati.

“To jesu ljudi koji bi mogli biti budućnost SDP-a, jer odgovaraju kriterijima da imaju unutar stranke, ali i među biračima dobar rejting i da su dobili veliki broj glasova na izborima”, ustvrdila je.

Za Zvonimira Mršića koji se također spominje kao potencijalni kandidat. Borzan je kazala da se on ne uklapa u te kriterije u ovom trenutku, s obzirom na to da posljednjih godina nije aktivan u politici.

“Ali on je s druge strane čovjek koji je bio iznimno uspješan gradonačelnik Koprivnice, vrlo vidljiv i uspješan saborski zastupnik. Radi se o vrlo kvalitetnoj osobi koja bi uspješno vodila SDP”, poručila je.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close