Ličko-senjska županijaZdravlje

Bolnica u Gospiću stekla certifikat izvrsnosti u upravljanju rizicima

NOVO PRIZNANJE

Općoj bolnici Gospić u petak je dodijeljen akreditacijski certifikat American Accreditation Commission International (AACI), za izvrsnost u upravljanju rizicima.


Za stjecanje certifikata gospićka bolnica ispunila je 29 međunarodnih akreditacijskih zahtjeva za zdravstvene ustanove, rekao je izvršni direktor AACI-a Krešimir Antonio Paliska.

U Hrvatskoj taj certifikat imaju bolnice Magdalena, Medico Rijeka, Medico Pula i zagrebačka Specijalna bolnica za plućne bolesti, a od javnih bolnica zasad jedino bolnica u Gospiću, dok proces stjecanja traje u još dvije bolnice.

Proces certificiranja obavilo je američko međunarodno akreditacijsko povjerenstvo po normama odobrenim od ISQua-e, krovne svjetske akreditacijske organizacije za kvalitetu u zdravstvu.

U proteklih skoro tri godine bolnica u Gospiću je stvarala uvjete za poštivanje zahtjeva za certifikat, koji sigurnost pacijenta stavljaju u središte rada ustanove, a Paliska kaže da su time uveli sustav koji prati, mjeri, analizira i poboljšava procese i upravlja rizicima u poslu.

Ponosni smo na ovo postignuće, iako treba reći da stjecanjem certifikata tek počinje proces koji traje godinama, jer treba uvijek mjeriti i paziti na stanje rizika i time opravdavati stečeni certifikat ”, rekla je ravnateljica bolnice Sanda Čubelić.

(Hina) xvhor ymd

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close