Grad ZagrebTurizam

Bojite li se letenja? Ovo je tečaj za vas

Tečaj oslobađanja straha od letenja, jedini takav u regiji, po šesti put će se 9. travnja održati u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb u suradnji s Edge Groupom, a sadržavat će teoretski i praktični dio (let zrakoplovom).


Organizatori tečaja navode kako je strah od letenja individualan, a najčešće se manifestira ubrzanim lupanjem srca, crvenjenjem, pretjeranim znojenjem, drhtanjem, osjećajem unutarnje napetosti, bolesti i slabosti, ali i nemira te plašljivosti. Riječ je o jednoj od najčešćih fobija.

Procjenjuje se kako izraziti strah od letenja osjeća čak 64 posto žena i 36 posto muškaraca, no posljednjih godina aviofobija sve se uspješnije “liječi” pomno osmišljenim tečajevima na kojima predaju psiholozi, piloti i drugo kabinsko osoblje te vrlo često i meteorolozi, O njegovoj uspješnosti govori podatak kako se čak 96 posto polaznika zauvijek oslobodi straha od letenja, navode organizatori.

Voditelj produkcije tečaja Matej Emer kaže kako se tečaj temelji na predavanjima stručnjaka iz područja zrakoplovstva i psihologije te meteorologa. Cijeli taj tim prošao je posebnu obuku u Londonu, a posljednjih godina dodatno se usavršava u radu s ljudima, da bi voditelji znali prepoznati kako pojedinca opustiti i potaknuti ga da se oslobodi straha i konačno poleti.

Emer napominje kako se fobije općenito smatraju naučenim strahovima, odnosno strahovima koji se opažaju kod drugih, pa stoga treba raditi na njihovoj eliminaciji kroz edukaciju i tehnike opuštanja, dok lijekove za smirenje treba u potpunosti izbaciti. “Lijekovi koji navodno pomažu kod rješavanja straha od letenja nisu dugoročno rješenje jer ne rješavaju problem, već ga odlažu i stvaraju ovisnost, a već sljedeći let za putnike koji osjećaju strah bit će jednako zastrašujući“, pojašnjava Emer.

Pročitajte više na index.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close