KulturaIzdvojeno

Bojan Glavašević se emotivnom objavom prisjetio oca: “On i dalje živi kroz sve nas”

DANAS BI SLAVIO 60. ROĐENDAN

Jedna od najpoznatijih ličnosti Domovinskog rata zasigurno je reporter, novinar i pisac Siniša Glavašević koji bi danas, da nije brutalno ubijen u Vukovaru, napunio 60 godina.


Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, a studij komparativne književnosti i bibliotekarstva na Filozofskome fakultetu u Sarajevu. Nakon završetka školovanja radio je u školama u Lovasu i Borovu Naselju. Na Radio Vukovaru zaposlio se najprije kao spiker, a za vrijeme Domovinskog rata bio je urednik Hrvatskoga radija Vukovar i ratni izvjestitelj. Bio je ranjen krhotinom granate 4. studenoga 1991. godine na putu u bolnicu gdje je krenuo prikupiti podatke za izvješće.

Posljednje izvješće Siniša je poslao iz vukovarske bolnice 18. studenoga navečer, na Dan pada Vukovara. Poslije pada grada Vukovara odveden je, 19. studenoga 1991. godine, iz vukovarske bolnice i od tada mu se izgubio trag. Naknadno je utvrđeno da je brutalno ubijen i pokopan u masovnoj grobnici na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, a ekshumiran je i identificiran u veljači 1997. godine.

Matica hrvatska u Zagrebu posmrtno je 1992. godine izdala Sinišinu zbirku Priče iz Vukovara, sastavljenu od toplih priča o temeljnim ljudskim vrijednostima koje je Siniša čitao slušateljima radija opkoljenoga grada. Njegov tekst o Vukovaru znaju svi:

Oglasio se i njegov sin

Posvetu svom ocu napisao je i Bojan Glavašević na svom Facebook profilu, napisavši:

“Danas bi napunio 60 godina. Ubijen je samo dva tjedna nakon svog 31. rođendana. U osmijesima svoje djece često vidim sjenu njegovih osmijeha, a u njihovoj dobroti sjenu njegove dobrote. On i dalje živi i kroz njih i kroz sve nas koji ga pamtimo, i koji baštinimo njegove misli i vrijednosti”.

https://www.facebook.com/BojanGlavasevic/posts/1714567665377004

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot/Wikipedia/Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close