VijestiZdravlje

Boja mokraće otkriva stanje našeg organizma

Boja mokraće može biti vrlo dobar pokazatelj stanja u vašem tijelu, osobito kada je riječ o dehidraciji organizma ili pak infekciji. Donosimo tablicu nijansi iz koje možete pročitati stanje vašeg organizma


Boja mokraće u rasponu nijansi od 1 do 3

Prozirna ili svijetlo žuta mokraća indicira da je tijelo zdravo. Proziran urin je čak bolji jer pokazuje da ste pili puno vode i da je vaš organizam hidratiziran. Voda regulira sve organe i njihovu temperaturu te kroz tijelo prenosi hranjive tvari.

Boja mokraće u rasponu nijansi od 4 do 7

Ako tamniju i vrlo tamno žutu mokraću vidite ujutro na prvom mokrenju, ne brinite jer takva boja se nakupi preko noći.

Ako takvu boju vidite redovito, morate početi piti puno vode odmah. Tamno žuta mokraća govori da vašem tijelu nedostaje tekućine i da je dehidriralo.

Bijela mokraća

Bijela ili zamućena mokraća znači veliku koncentraciju bijelih krvnih stanica koje se bore s infekcijom te vjerojatno imate urinarnu infekciju.

Ako imate potrebu za učestalim mokrenjem, bolno mokrenje, pečenje tijekom mokrenja obavezno odite doktoru. No voda je vaš saveznik i u ovoj situaciji. Pijte puno tekućine i boravite na toplom.

61237703

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay / zadovoljna.dnevnik.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close