KulturaIzdvojeno

Bogati program Noći muzeja u Memorijalnom centru Nikola Tesla

Memorijalni centar „ Nikola Tesla“ Smiljan i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja:


18.00-23.00 Izložba „ Tesla u društvu“

Premda poznat kao samotnjak, u životu genija su američki i hrvatski intelektualci ostavili trag. U Noći muzeja posjetitelji će susresti Westinghousa, Edisona, Twaina, Johnson i Meštrovića te se u atraktivnoj prezentaciji i fotografirati u dobrom društvu.

18.30-19.15 Misao je najsnažnija energija ,predstavljanje pentalogije „ PETA DIMENZIJA“ autora Tomislava Beronića

Upoznat ćemo se s Teslinom zavojnicom i prijenosom bežične energije u kontekstu znanstveno-fantastične pentalogije Peta dimenzija.

19.30-20.00 Predavanje „Memorijalni centar Nikola Tesla kao destinacija kulturnog turizma“

Muzej kao destinacija kulturnog turizma u kontekstu promocije kulture, znanosti i autentičnosti kroz predavanje iz ugla turističkog sektora.Predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, Kristina Nuić Prka održat će predavanje o korelaciji turizma i kulture, referirajući se podjednako na pozitivne i negativne primjere u praksi, kao i na očekivane rezultate zajedničkog djelovanja u promociji kulturne baštine.

18.00-23.00 Stručno vodstvo ( 18.00 – 18.30 / 20.00 -20.30 / 21.30 – 22.00 )

Stručno vodstvo uključuje razgledavanje i upoznavanje Teslinog djetinjstva, ali i postignuća tijekom života. Od autentičnosti samog rodnog mjesta do suvremenog izložbenog postava s replikama izuma unutar rodne kuće do rekonstrukcije ispitne stanice s prezentacijom bežičnog prijenosa energije pomoću Tesline zavojnice.

Ulaz je besplatan!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Memorijalni centar Nikola Tesla Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close