AutomotoVijestiTech

BMW-ov motocikl budućnosti ne može se prevrnuti

BMW-ov motocikl budućnosti toliko je siguran da vozačima ne treba kaciga, odnosno mogu uživati u svim uzbuđenjima bez ikakvih opasnosti.


Motorrad Vision Next 100 je najnoviji koncept kojim njemački proizvođač slavi 100. godišnjicu, a motocikl s električnim motorom ima sustav koji će ga stalno održavati uspravnim, čak i dok je zaustavljen. Ta bi stabilnost kotača trebala osloboditi vozače potrebe za kacigom. Moderan i bez štetnih emisija, motocikl će ipak trebati i vozača jer nisu zamislili da ovo bude autonomno vozilo.

Edgar Heinrich, voditelj dizajna motocikala, kaže da će svaka zakašnjela reakcija vozača aktivirati sustav koji će izravnati motocikl. Naravno, da bi se vozači smjeli voziti bez kaciga bit će potrebno mijenjati i zakone u brojnim državama, a sam sustav koji izravnava motocikl još je u fazi razvoja. To znači da ovaj motocikl nećemo vidjeti prije 2030. godine, ako odluče koncept pretvoriti u realnost, piše AFP. Među sigurnosnim sustavima spominju i ‘elektronički sigurnosni kavez’ koji će komunicirati s drugim vozilima i senzorima kako bi se izbjegavali sudari.

Pročitajte više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: BMW

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close