Lifestyle

Blagdanski šoping: 3 taktike velikih trgovaca kojih nismo ni svjesni

Kako se primiče Božić, dolazi i sezona blagdanskog šopinga. Trgovci rade punom parom, a osim oglasa koji nas bombardiraju s raznih strana i trgovci koriste pomno odabrane trikove kako bi zaokupili našu pažnju.

U nastavku donosimo 3 taktike velikih trgovaca kojih nismo ni svjesni:

1. Glazba koja će inicirati vašu kupnju. U predblagdansko vrijeme najaktualnija je glazba Božićnog karaktera. Glazba tog žanra će nas uljuljati u Božićnu atmosferu i dodatno potaknuti pražnjenje novčanika. Jedno američko istraživanje pokazalo je kako su kupci u tom okružju spremni više potrošiti.

2. Mirisi najaktualniji za ovo doba. Ako se prošetate nekim šoping centrom u ovo vrijeme sigurno će vas zaslijepiti dekoracijama koje pridonose atmosferi. Ali, dekoracije nisu jedino čime se veliki trgovci služe. Obraćate li pažnju na mirise ? Prodavaonice ovih dana odišu mirisima Božića, pritom ne misleći na miris trpeze. Prevladavaju mirisi bora, vanilije i cimeta.

3. Udarac na nostalgiju. Hodajući šoping centrom naići će te na pomno iskreirane izloge, a neki će vas sigurno vratiti i nekoliko godina unatrag. S namjerom su iskreirani tako da privuku vašu pažnju.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close