Scena

Blaga Hrvatske: Prva hrvatska bojanka za odrasle!

“Volim isprobati svaku svoju bojanku, no više uživam kad ih crtam. Tada se potpuno isključim i sati samo lete. To vam je kao goblen, kad počnete, ne možete stati i totalna je zaraza”, ispričala je za 24sata Dragica Banić (39), autorica prve hrvatske bojanke za odrasle “Blaga Hrvatske”.


Dragica se crtanjem bojanki za odrasle počela baviti prije četiri godine i pretežito radi za vanjsko tržište. Prošle godine odlučila je nacrtati “Blaga Hrvatske”, bojanku u kojoj je objedinila 32 detalja po kojima je naša zemlja posebna i poznata.

“Ovom sam bojankom htjela prikazati Hrvatsku onako kako je ja vidim. Odabrala sam različite detalje i stavila ih na 32 ilustracije”, objasnila nam je Dragica te dodala da bojanka, osim crteža, sadrži i kratke tekstove uz svaku sliku. Bojanka je dvojezična, uglavnom zbog turista. Upravo će oni, smatra Dragica, kad počnu bojiti, vidjeti da Hrvatska ima puno više ljepota od plavog mora. Prije crtanja bojanke Dragica je četiri mjeseca istraživala o Hrvatskoj.

“Za crtanje samo jednog crteža treba mi minimalno 16 sati jer su jako kompleksni. To je ujedno i jedina razlika između bojanke za odrasle i za djecu”, rekla je Dragica te dodala da su njoj najdraži motivi zlatoveza i ergela konja, tim više što je rodom iz Slavonije.

Sljedeće godine namjerava nacrtati još nekoliko bojanki za odrasle: s božićnim motivima, jednu s raznim uzorcima čipke i jednu s jedrenjacima. Za inozemno tržište dosad je nacrtala i pornobojanku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close