VijestiZdravlje

Bizarne ideje za skidanje kilograma iz prošlosti

Dijete i želja za smanjenjem viška kilograma nije samo stvar trendova posljednjih desetljeća, već imaju dugu povijest koja bilježi i neke uistinu bizarne metode.


Ukoliko ste bili uvjereni da ste čuli i probali sve dijete, varate se! Ovo su davno zaboravljene metode koje vam, doduše, ne bismo predložili da testirate.

Pilula od arsena

Za ovu metodu ‘dijete’ u 19 stoljeću se smatralo kako učinkoviti ubrzava metabolizam, unatoč nuspojavama kao što su sljepoća, bolesti jetre i smrt.

Dijeta octom i vodom

Smatra se prvom dijetom poznatih i slavnih osoba, a vrhunac slave doživjela je 1820. godine. Popularizirao ju je pjesnik Lord Byron.

Pilule od trakavica

Oglasi za kupovinu pilula napravljenih od trakavica – obećavali su čuda i značajan gubitak kilograma. Dok glasine kruže kako je slavna operna pjevačica Maria Callasgutala čak žive trakavice, ne bi li izgubila višak kilograma.

Žvakanje i pljuvanje

Guru zdravog životnog stila Horace Fletcher, 1903. godine promovirao je dijetu koja se ‘sastojala’ od žvakanja i pljuvanja hrane.

Spavanjem i sedativima protiv kilograma

Jedna do bizarnijih dijeta zaživjela je šezdesetih godina prošloga stoljeća. Ideja je da se napijete sedativa i spavate 20 sati u komadu kako biste izbjegli jedenje.

Atkinsonova dijete

Revolucionarna dijeta svidjela se mnogima jer je dozvoljavala jedenje, primjerice slanine, a istovremeno gubljenje viška kilograma. Važno je samo smanjiti unos ugljikohidrata.

Keksi s aminokiselinama

Doktor Sanford Siegal bavio se recepturom keksića koji su sadržavali određene aminokiseline i tako jamčili gubitak neželjenih kilograma. 1975. godine preporučavao je šest keksa dnevno kako bi ugasio apetit.

Juha od kupusa

Časopisi GQ i Cosmopolitan te novine Washington post bavile su se pričom o ‘magičnoj’ juhi od kupusa koja topi suvišne kilograme. Ljudi diljem Amerike ozbiljno su se počeli pridržavati recepta i juhu konzumirati – svakodnevno.

Detoksikacija

Recept koji se sastojao od vode, limuna, javorovog sirupa i kajenskog papra – mnogima je bio jutarnji napitak za koji su vjerovali da pomaže u detoksikaciji pa posljedično i smanjenju tjelesne težine.

Korzet

Osim sestara Kardashian, tu je i glumica Jessica Alba koja se 2013. godine kunila da joj je korzet pomogao kod gubljenja kilograma skupljenih u trudnoći.

Komentari

Komentara


Izvor: n1info.com | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close