KolumneVijestiSport

Bivši predsjednik FIFE progovara o namještanju ždrijeba

FIFA je svjetska krovna organizacija zadužena za nogometna natjecanja. Iako nam je jasno da unutar velikih organizacija postoje prijestupi nekad način prijevare nije suviše mudar.


Svi poznajemo FIFU kao svjetsku krovnu organizaciju. Poveznica je između nogometa i natjecanja međunarodne razine. Djeluje od 1904. godine, a svima nama najpoznatije natjecanje pod vodstvom FIFE jest FIFA svjetsko prvenstvo. Od postanka do danas broji pozamašan broj predsjednika pod čijom su se palicom suprostavljavlali rivali iz čitavog svijeta. Jedan od njih je i Joseph S. Blatter koji je na čelu bio do 2016. godine, a FIFA je trenutno pod vodstvom Giannia Infantina.

Ne bi bilo 1. put da netko progovara od nepodudarnostima unutar organizacije, a gospodin Blatter tvrdi kako u njegovih 18 godina predsjedništva nije bilo neugodnosti i prevara. S druge strane osvrće se kako to nije slučaj europskih natjecanja. Objasnio je kako postoji inducirana metoda odabira kuglica unutar ždrijeba. Svi smo barem nekad osjetili hladnoću pod prstima, isto tako znali bi prepoznati ohlađenu lopticu od one držane na sobnoj temperaturi. Isti je slučaj i kod odabira kuglica iz ždrijeba. Loptice se prema riječima prethodnog predsjednika stavljaju u zamrzivač, a na dodir prepoznajate ona koja je netom prije držana u hladnjaku. Tako postaje jasno koju je kuglicu potrebno izvaditi.

Možemo se osvrnuti na činjenicu kako FIFA često podliježe prigovorima, a prijestupi ne nailaze na odobravanje. Jasno je da iza svega leži neka korist, novčana pretpostavimo.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: theguardian.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close