VijestiPolitika

Bivši lovci LD Gradina iz Udbine protiv predsjednika Mažara; Čeka se odluka predsjednika HLS-a Đure Dečaka

Što se događa u Lovačkom društvu Gradina iz Udbine? Je li riječ o još jednom slučaju u kojem oni koji ukazuju na pronevjere i zloporabu ovlasti izvlače duži kraj? Na ova pitanja pokušala je odgovoriti ekipa HRT-ove emisije Labirint koja je posjetila sve aktere ove afere u Udbini.


Sve je počelo kada je grupa lovaca,  lokalnom lovačkom savezu prijavila predsjednika Lovačkog društva Gradina Nikolu Mažara zbog niza nepravilnosti – od iznajmljivanja lova na crno do kupovine guma za džip sredstvima Društva iako ima svoje vlastito službeno vozilo. Sve nepravilnosti bivši lovci Josip Rogić i Josip Seuče naveli su i poduljoj predstavci u kojoj su tražili Mažarovu ostavku te nakon toga pokušali prikupiti potpise potpore od ostalih članova društva. No, pokazalo se da bi oni koji su ju potpisali, odmah bi postali bivši, kao što je bio slučaj s nagrađivanim lovcem Nikcom Ćosićem.

Bivši članovi ne odustaju od borbe za svoje Lovačko društvo i tvrde da je velik broj lovaca otišao iz Društva jer “ne žele biti robovi njegova predsjednika”, kaže lovac Josip Seuček.

Prozvani predsjednik društva Nikola Mažar u svoju obranu poziva se na lovačku skupštinu na kojoj bi, prema njegovim riječima, većina stala u njegovu obranu. Tvrdi da su bivši članovi Lovačkog društva koji su ga optužili predstavkom htjeli “zavladati lovačkim društvom”.

“To je demokracija. Imamo pravo se razići ako se ne slažemo”, rekao je Mažar dodajući kako bivši članovi mogu otići u neko drugo lovačko društvo.

Kako će završiti ovaj slučaj ovisi o odluci koju treba donijeti krovna udruga hrvatskog lovstva – Hrvatsko lovačko društvo ne čijem je čelu hrvatski general pukovnik u mirovini Đuro Dečak.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Lovačko društvo Gradina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close