Lifestyle

Kako biti siguran da kupujete svježe božićno drvce?

Kako vam se ovoga Božića ne bi dogodilo da iglice na božićnom drvcu počnu ispadati već nakon nekoliko dana, prvi hrvatski doktor za drveće otkriva kako pri kupnji prepoznati je li drvce svježe, ali i kako izabrati savršeno božićno drvce baš za vaš dom


Za Božić se najčešće kite smreke i jelke, no moguće je okititi i druge vrste. Kako i koliko učinkovito, savjetuje član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Fran Poštenjak, iz Jastrebarskog, prvi hrvatski doktor za drveće, sveučilišni prvostupnik hortikulture i vlasnik tvrtke Arboring.

Popularnije vrste smreka kao božićna drvca su obična smreka, bodljikava smreka, pančićeva omorika. Za smreke je karakteristično da imaju pravilno pršljenasto grananje te da su simetričnog, gušćeg, piramidalnog habitusa.

Iako se radi na selekciji i uzgoju kultivara koji duže zadržavaju iglice, potencijalni problem može biti odbacivanje iglica, što je najizraženije kod obične smreke. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close