VijestiZdravlje

BIT ĆE KAŽNJENI Prijavljeno 17 ljudi koji se ne pridržavaju samoizolacije

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj ima 46 slučajeva zaraze koronavirusom.


Dakle, prema najnovijim podacima, u Hrvatskoj je sedam novih slučajeva. Pet oboljelih je u Osijeku, a dvoje u Zagrebu. Ukupno je testirano 724 osoba.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je potpuno nerealno očekivati da policija može kontrolirati ljude u samoizolaciji.

Mi uglavnom postupamo po dojavama. U tom trenutku se provjerava. Policija je to napravila kako bi pomogla svima. Policajac prvo provjeri u informacijskom sustavu. Ako ga uhvati u vožnji može odmah provjeriti. Ako osoba krši samoizolaciju odmah se prijavljuje nadležnim službama, kazao je Božinović.

Kazao je i da je u proteklih 24 sata izvršena kontrola po dojavama za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije.

“Od toga 17 njih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima“, kazao je.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close