Ličko-senjska županijaZdravlje

Biskup mons. Mile Bogović je pozitivan na COVID-19

Biskupski ordinarijat u Gospiću obavještava javnost da je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović (82) pozitivan na COVID-19.


Nakon što je biskup Bogović osjetio znakove povišene tjelesne temperature obavio je u četvrtak 3. prosinca testiranje nakon čega je dobio pozitivan nalaz na koronavirus. Danas je biskup Bogović sanitetskim prijevozom Doma zdravlja Gospić odvezen u Opću bolnicu Gospić na dodatne preglede te je zbog rizičnosti koja je povezana sa starosnom dobi hospitaliziran na odjelu Opće bolnice Gospić. Prema riječima medicinskog osoblja biskup Bogović je stabilnog stanja.

“Ovime zahvaljujemo medicinskom osoblju na zauzetosti i skrbi za sve bolesnike među kojima se nalazi i biskup u miru dr. Mile Bogović. Pozivamo sve vjernike i građane na odgovornost i poštovanje epidemioloških mjera u suzbijanju širenja koronavirusa. Također, pozivamo sve vjernike na molitvu za biskupa Milu Bogovića kao i za sve oboljele od koronavirusa kako bi im Gospodin bio blizu u njihovoj bolesti i nemoći”, priopćio je Biskupski ordinarijat u Gospiću.

Budući da biskup Bogović ne živi u Biskupskoj kući u Gospiću već u susjednoj kući, također se obavještavaju svi vjernici da gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, svećenici i časne sestre u Biskupskoj kući nisu bili u kontaktu s biskupom Bogovićem te da nisu zaraženi niti im je određena samoizolacija. Biskupski ordinarijat u Gospiću nastavlja dalje sa svojim radom poštujući epidemiološke mjere koje su propisale mjerodavne vlasti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close