Događanja

Biskup Križić: “Znamo koliko je ova pandemija osiromašila naše župe, ali svi mi možemo dati mali dar”

Prenosimo poziv biskupa Križića na pomoć stradalima u razornom potresu:

Draga braćo svećenici!

Svima vam je poznata ova nesreća razornog potresa koji je pogodio dobar dio Sisačke biskupije, napose gradove Sisak, Petrinju, Glinu i okolicu. Štete su ogromne, ali nisu i konačne. Osim velikog broja srušenih zgrada bilo je i ljudskih žrtava koje u molitvama Bogu prikazujemo i duboko suosjećamo s njihovim najbližima.

Kršćanska i ljudska solidarnost traži od nas da se uključimo u pomaganju ljudima pogođenim tom tragedijom, koji su ostali bez svojih domova i svega drugoga što su stekli.

Smatram da bi bilo najprikladnije da prikupljamo novčana sredstva jer je teško u ovom trenutku znati što im je od konkretnih predmeta najpotrebnije, tj. čega već imaju dovoljno, a čega nemaju. Kada pomažemo direktno u novcu, onda će oni sami sebi pribaviti ono što im je najhitnije.

Zamolio bih stoga župnike da potaknu svoje vjernike da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava koja bismo onda dostavili Sisačkoj biskupiji i njihovom Caritasu, a oni bi to proslijedili tamo gdje je najpotrebnije.

Sredstva je važno prikupiti čim prije te bi ih trebalo dostaviti Biskupskom ordinarijatu u Gospiću do 15. siječnja 2021. Bit će to dar naše Biskupije, vjernika i svećenika, teško stradaloj Sisačkoj biskupiji.

Znamo koliko je ova pandemija osiromašila naše župe, ali svi mi možemo dati mali dar, koji će poput onog udovičinog iz Evanđelja, biti Bogu jako drag, a on će darovateljima višestruko uzvratiti jer nikome ne ostaje dužan.

Sredstva se mogu donijeti u Biskupski ordinarijat u Gospiću ili dostaviti na račun: Ekonomat – PBZ, IBAN: HR 78 2340 0091 3103 1023 0

Želim vam svima sretnu i blagoslovljenu novu 2021. godinu.

✠ Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close