Vijesti

Biskup Križić ugostio suradnike biskupa Bogovića

Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić primio je u utorak 17. siječnja 2023. u Gospiću znanstvenike i bivše suradnike blagopokojnog biskupa dr. Mile Bogovića prof. dr. sc. Antu Bežena, akademika Stjepana Damjanovića, mr. sc. Božidara Petrača i Milana Bešlića. Na susretu su sudjelovali kancelar Mišel Grgurić i ekonom Nikola Turkalj.


Biskup Križić na početku susreta pozdravio je cijenjene goste i zahvalio im za suradnju koju su imali s blagopokojnim biskupom Milom Bogovićem. Kratko ih je upoznao s trenutnim stanjem u Gospićko-senjskoj biskupiji, novootvorenim samostanom klauzurnih sestara karmelićanki i Svećeničkim domom.

U ime suradnika biskupa Bogovića prvi se obratio prof. Bežen koji je zahvalio biskupu Križiću što ih je ugostio te je ukratko predstavio razlog zajedničkog susreta a to je organiziranje „Dana biskupa Bogovića“ kroz znanstvene simpozije koji bi se održavali u određenom razdoblju. Svaki od sugovornika dao je svoje mišljenje i prijedloge te je odlučeno da će se osnovati organizacijski odbor koji će u određenom razdoblju pripremati „Dane biskupa Bogovića“. Prvi takav događaj ostvarit će se 2024. godine o visokoj obljetnici 25 godina biskupstva i 60 godina svećeništva blagopokojnog biskupa Bogovića.

Sugovornici su zaključili da je biskup Bogović kao biskup, svećenik i znanstvenik uvelike zadužio mjesnu Crkvu i širu javnost te će mu se kroz ove susrete nastojati odati počast koju je zavrijedio.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close