KarijeraIzdvojeno

Biskup Križić primio generalnog konzula Republike Srbije Gorana Petrovića

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić primio je 3. studenoga u Gospiću generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci Gorana Petrovića i konzula Vladimira Marjanovića.


Konzul je informirao biskupa Križića o svojim posjetima stanovnicima srpske nacionalnosti na teritoriju Ličko-senjske županije i o načinima na kojima im se pomaže te su razmijenili mišljenja kako nastaviti razvijati duh tolerancije i zajedništva među ljudima na tom teritoriju.

Bila je to prigoda da se izmjene mišljenja o odnosima Republike Hrvatske i Republike Srbije koja se zanima za suradnju s hrvatskim regijama u kojima žive Srbi kako bi se ostvarili veći rezultati, napose u turističkom i poljoprivrednom sektoru.

Biskup Križić istaknuo je kako je Gospićko-senjska biskupija uvijek spremna pomoći svakoj osobi bez obzira na njezinu vjeroispovijest i nacionalnost. Spomenuo je humanitarne akcije Caritasa biskupije Gospić koji je u nekoliko akcija pomogao pravoslavno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Gospićko-senjske biskupije. Također, spomenuo je kako je rekao svećenicima Gospićko-senjske biskupije da uvijek budu spremni na bratsku suradnju sa svećenicima Srpske pravoslavne Crkve te na taj način budu vršitelji Isusove želje da svi budemo jedno.

Obje strane istaknule su zadovoljstvo zbog takvih susreta te su izrazili želju da se ta suradnja i u budućnosti nastavi na dobro ljudi koji žive na tim prostorima.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close