Ličko-senjska županija

Biskup Križić potpisao ugovore o gradnji samostana karmelićanki i Svećeničkog doma u Gospiću

DVA VAŽNA GRAĐEVINSKA PROJEKTA

Iako su vremena teška, s vjerom u Božju providnost, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić potpisao je, u srijedu, 8. travnja 2020. godine u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću dva važna građevinska projekta u  Gospićko-senjskoj biskupiji, priopćila je Gospićko-senjska biskupija.


Kad smo na područje biskupije odlučili dovesti zajednicu klauzurnih časnih sestara karmelićanki i sagraditi im samostan, tražeći povoljno gradilište, javila se prije dvije godine obitelj Vukić iz Gospića i u tu svrhu darovala svoje zemljište od 8.157 m2 vrlo prikladno za taj projekt. Sestre karmelićanke žive po vrlo zahtjevnom redovničkom Pravilu. Iz samostana ne izlaze. Cijeli njihov život posvećen je Bogu molitvom i žrtvom za Crkvu i narod, napose za one među kojim  žive. Vjerujemo da će prisutnost ove zajednice sestara karmelićanki biti poseban Božji dar za narod naše biskupije. Učinjen je projekt za samostan, a na kraju prošle godine dobivene su sve potrebne dozvole, pa smo poslali ponude za gradnju različitim građevinskim tvrtkama. Projekt je izradila projektantski ured „MI Projektiramo Vama“ iz Zagreba”. Povjerenstvo Biskupije za gradnju samostana kao najpovoljnije građevinsko poduzeće izabralo je AB GRADNJU D.O.O. ZA GRAĐENJE I INŽENJERING KARLOVAC“, rekao je biskup Križić.

U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću potpisan je danas Ugovor o gradnji s ovim poduzećem, odnosno, s direktoricom Marijom Janžetić na iznos od 14.548.683,25 kuna s PDV-om. Radovi će početi 11. svibnja o.g., a završiti će 1. prosinca 2021.

Drugi građevinski projekt vrlo potreban ovoj  biskupiji je Dom za smještaj starijih svećenika. U tu svrhu kupljena je stara zgrada vezana uz okućnicu Biskupskog doma u Gospiću kojoj treba temeljna rekonstrukcija. Rekonstrukciju ove zgrade u Dom za stare i nemoćne svećenike,  Budačka 10, Gospić, izvodit će GRAĐEVINSKI OBRT ŠPELIĆ, SLUNJ. S vlasnikom Nikolom Špelićem danas je također potpisan ugovor na iznos: 5.220.568,00 kn s PDV-om. Radovi će početi 14. travnja o.g., a završiti 14. srpnja 2021.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Gospićko-senjska biskupija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close