VijestiPolitika

Biračima preko e-Građana poslana poruka o adresi biračkog mjesta

LOKALNI IZBORI

Ministarstvo pravosuđa i uprave obavijestilo je uoči lokalnih izbora birače, korisnike sustava e-Građani da im je u njihov osobni korisnički pretinac (OKP) poslana poruka o adresi biračkog mjesta na kojem mogu glasovati na nedjeljnim izborima.


Birači koji nisu korisnici sustava e-Građani, svoje biračko mjesto mogu provjeriti na poveznici https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, izvijestilo je ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Ministarstvo je također uputilo birače koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta da će moći glasovati uz predočenje potvrde za glasovanje.

Za birače kojima je osobna iskaznica prestala važiti za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane koronavirusom počevši od 11. ožujka 2020. ministarstvo je navelo da će biti upisani na izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta.

Potvrde na dan održavanja izbora izdaju nadležna upravna tijela u županijama i Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba prema mjestu prebivališta birača, izvijestilo je ministarstvo koje je na svojim stranicama objavilo i popis nadležnih tijela za izdavanje potvrda za glasovanje.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close