TurizamIzdvojeno

BIRA SE STABLO GODINE! Za titulu se natječu Baka maslina, Gorostas, Uskočka lipa…

HRVATSKO STABLO 2020.

Baka maslina simbol je ljubavi i čuva tajnu koju može dokučiti samo dječja mašta. Cedar je tu već više od stoljeća, ljekovit, uzvišen i vječan. Gorostasa je nedavno pogodio grom, ali i dalje je impresivan, a Lepa lipa ljepotica je koja broji 450 ljeta tek.


Lovrecove platane dva su zelena diva koja daju hlada vinskom podrumu još iz doba Zrinskih, a Najstarija Medulinka mudra je i vedra i najviše voli dječju ciku i smijeh. Julius Žirko već više od tri stoljeća šumori jednu posve posebnu priču o prošlosti u budućnosti, a Uskočka lipa svjedočila je vremenima kada su uskoci uz gusle pjevali o teškom životu u planini, junaštvu u bojevima s Turcima i svojim vilama-spasiteljicama.

Netko iz ove zelene svite, a tko će to biti svojim glasom možete odlučiti i vi, naslijedit će kroz mjesec dana Adama, zaljubljenog ginka iz Daruvara, jedno od najvećih i najstarijih stabala ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi, koje je Hrvatsku predstavljalo na prošlom izboru za Europsko stablo godine.

Natjecanje za izbor Hrvatskog stabla 2020. počelo je s prvim danom listopada, a glasanje traje do kraja mjeseca.

Pobjednik će biti proglašen 6. studenog 2020. i Hrvatsku će predstavljati na izboru za Europsko stablo 2021.

Kad je riječ o flori, Hrvatska je jedna od najbogatijih europskih zemalja pa ne čudi da i ove godine odabir među kandidatima za Hrvatsko stablo godine neće biti nimalo lak, a (na ovoj poveznici) smijete glasati samo za jednog od ovih ponuđenih kandidata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zastita-prirode-dnz.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close