VijestiZdravlje

Biološki sat muškarcima počinje ubrzano otkucavati nakon 35. godine

Rezultati najnovijih istraživanja proturječe uobičajenom i rasprostranjenom uvjerenju kako su muškarci, za razliku od žena koje imaju biološki sat, sposobni za očinstvo i u poodmaklim godinama života


Nedavna istraživanja u SAD potvrdila su da “biološki sat”, razdoblje pune plodnosti kod muškarca, počinje ubrzano otkucavati već s navršenih 35 godina.

Pokazalo se tako da buduće majke nisu jedine koje trebaju brinuti o godinama kad će se odlučiti na majčinstvo. Isto pravilo, poručuju znanstvenici, trebalo bi se primjenjivati i na muškarce.

U 35. godini života počinju ubrzanije promjene stanja DNK u stanicama sperme”, upozorila je urolog dr. Narendra Sing, voditeljica istraživačkog tima. “Ove promjene, koje vremenom mogu izazvati oštećenja u sastavu DNK, se pogoršavaju iz dana u dan i na kraju postaju takva da mogu izazvati sterilitet a tada, nažalost, više nema pomoći”, smatra.

Rezultati najnovijih istraživanja proturječe uobičajenom i rasprostranjenom uvjerenju kako su muškarci, za razliku od žena koje imaju biološki sat, sposobni za očinstvo i u poodmaklim godinama života.

Najnovije studija tako budućim očevima savjetuju da ne oklijevaju s očinstvom, a mlade bračne parove pozivaju da ne odugovlače s prinovama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: klokanica.24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close