VijestiKulturaTech

Bill Gates preporučuje: Ovog ljeta pročitajte ovih pet knjiga

Šef Microsofta voli čitati, a često dijeli preporuke za knjige koje tvrdi da bi svi trebali pročitati.


Ako još niste odabrali ljetno štivo za lijene dane na plaži, Bill Gates bi vam mogao pomoći u odabiru.

1. Seveneves, Neal Stephenson

Ova knjiga spada u žanr znanstvene fantastike, no Gates tvrdi kako dajte mnoge točne informacije o svemirskim letovima. Također, kaže kako tijek radnje u knjizi uopće nije izmišljen već bi se mogao ostvariti…

2. How Not to be Wrong, Jordan Ellenberg

Štivo o matematici možda ne zvuči kao tipično ljetno štivo, no Gates objašnjava kako vam ova knjige može pomoći u shvaćanju života i svega oko nas.

3. The Vital Question, Nick Lane

Gdje je počeo život? Lane sugerira da slijedimo energiju. Gates kaže kako je ovo vrlo zanimljiva knjiga koju bi svatko trebao pročitati kako bi saznali više o sebi i svijetu u kojem živimo.

4. The Power to Compete, Ryoichi Mikitani i Hiroshi Mikitani

Serija dijaloga između Ryoichija i njegovog sina Hiroshija, koji je osnovao kompaniju Rakuten, analizira zašto su kineske i južnokorejske kompanije bacile Japan u sjenu.

5. Sapiens: A Brief History of Humankind, Noah Yuval Harari

Harari u ovoj knjizi piše o povijesti čovječanstva, no i novim tehnološkim postignućima poput umjetne inteligencije i genetskog inženjeringa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: historythings.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close