Zdravlje

Biljka koja tjera neželjene “podstanare” iz vašeg doma

Ne trebate kupovati skupe i uglavnom štetne proizvode kako bi se riješili “podstanara” u svojem domu. Dovoljno je imati spasonosnu biljku koju možete kupiti ili nabrati bilo gdje


Vrlo je jednostavno – sve što vam treba je svježa metvica. Kupite nekoliko tegli i rasporedite po svojem domu ili prošetajte do neke livade i presadite par komada. Pauci, žohari i ostali kukci bježe od njezinog mirisa pa će tako ubrzo krov nad glavom pronaći negdje daleko od vas.

Također, želite li biti sigurni da se neće vratiti, uz to napravite i posebnu tekućinu. Radi se zapravo o vrlo koncentriranom čaju od metvice. Puno sušenih listova (a možete i svježih) ubacite u vruću vodu, ostavite kratko unutra, procijedite i pretočite u bočicu sa sprejem. Pošpricajte tom tekućinom svaki kutak svojeg doma, posebno oko vrata i prozora, piše AWM.

Ovaj sprej ne vole niti miševi pa ćete se i njih usput riješiti. U slučaju da su vam oni ciljana skupina, pošpricajte dobro sva mjesta gdje ste ih uočili, ili njihov izmet. Oni se vole kretati uz rubove, npr. zidova, kuhinjskih elemenata itd. Posebno su im draga mjesta na kojima ima ostataka hrane.

Pogledajte u video kako napraviti tekućinu od metvice:Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close