Vijesti

BIH: Pronađene 53 migrantske obitelji sa 105 djece, dvoje djece bez roditelja

UZ HRVATSKU GRANICU

U pograničnom području s Hrvatskom inspektori Službe za poslove sa strancima BiH ovog su tjedna pronašli veliku skupinu ilegalnih migranata među kojima je bilo više od stotinu djece.


Kako je pojašnjeno u priopćenju, inspektori Službe za poslove sa strancima provode pojačani nadzor nad teritorijem uz međudržavnu granicu, a u mjestu Bosanska bojna u napuštenim su kućama zatekli desetke migrantskih obitelji.

Identificirali su 53 obitelji sa 199 članova od kojih su 105 djeca. Pronađeno je i dvoje djece bez roditelja.

U objektima u kojima su ih zatekli nije bilo ni minimuma uvjeta za njihov boravak tijekom zime pa su svi migranti u koordinaciji sa Međunarodnom organizacijom za migrancije (OPM) premješteni u privremene prihvatne centre “Borići” u Bihaću i “Sedra” kod Cazina koji su predviđeni za smještaj obitelji te žena i djece.

Migrantima je uz smještaj osigurana i medicinska trijaža a oni su nakon toga izdvojeni u izolacijski dio ovih centara sukladno epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close