Turizam

BICIKLOM PLITVIČKIM DOLINAMA: Staza do Korane, ali i Baraćevih špilja!

Treći nastavak serijala o biciklizmu u Plitvičkim dolinama kod Rakovice nastavljamo s dvije nove rute. Biciklizam kao rastuća sportska aktivnost omogućava zdravo tijelo i zdrav duh, a putem toga povezana je priroda. Općina Rakovica uredila je čak osam staza, a ovaj put obilazimo rute R35 i R36.

Biciklistička ruta R35 – do sela Koranaslika-zaslona-2016-11-29-u-11-26-40


Dužina staze nazvane R35 je 27,9 kilometara a visinska razlika 102. metra. Staza kreće iz Selišta Drežničkog a vozi se uređenim
nogostupom i asfaltnim dijelom. Osim toga, jedan manji dio je i makadam. Prema selu Korana staza se spaja sa stazom Općine Plitvička jezera (PJ59).

rakovica-htz-1

Biciklistička ruta R 36 – Iz Selišta Drežničkog do Baraćevih špilja

Od Selišta Drežničkog ova staza biciklom vodi nogostupom uz D1 do Čatrnje. U Čatrnji se skreće lijevo i vozi do Irinovca, nakon čega se vozi nogostupom prema Drežnik Gradu. Zatim na skretanju lijevo, prema slika-zaslona-2016-11-29-u-11-26-50Baraćevim špiljama. Iz Baraćevih špilja ruta vas vodi natrag prema Lipovači, nakon čega skrećete desno prema selu Grabovac Drežnički. Kroz Grabovac Drežnički makadamskim putem dolazite do D1 gdje budite oprezni zbog prometa. Nogostupom kroz Grabovac do Eko Etno tržnice, gdje se poljskim putem nastavlja do Irinovca. Od Irinovca se nogostupom vozi do skretanja za Čatrnju, te natrag u Selište Drežničko.

Cijelu kartu svih staza u Plitvičkim dolinama preuzmite na ovom linku: Karte biciklističkih staza. 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close