Kolumne

Biciklom kroz Liku: Procvat sustava javnih bicikala !

Širenje mreže nextbike gradova od velikog je značaja za svakog korisnika. Sustav javnih bicikala u sve većem broju gradova omogućava nevjerojatnu mobilnost, a za korisnike i velike financijske uštede.


Ovoga ljeta, kao što i Gospićani mogu primijetiti, sustav javnih bicikala doživljava pravi procvat. Nedugo nakon otvorenja sustava, o čemu smo pisali i prošlog tjedna, proradile su dvije nove nextbike stanice, kod hotela Ana i ispred Memorijalnog centra Nikola Tesla.

Daljnjem širenju sustava pridružili su se i Brodarica kod Šibenika te otok Žirje, a 6. kolovoza pokrećemo i novi sustav javnih bicikala u Karlovcu.

Pitate se što to znači za Gospićane? Dobra povezanost i mobilnost građana danas je imperativ koji nam nameće tržište, ali i politika Europske unije. Kreiranjem multimodalnog prijevoza omogućava se brža i kvalitetnija mreža javnog gradskog prijevoza i ovakav povoljan prijevoz postaje dostupan svima. Važno je istaknuti da jednom registrirani nextbike korisnici mogu iznajmljivati nextbike bicikle u cijelom svijetu!

Naša misija i vizija je kreiranje mreže javnog gradskog prijevoza koji će olakšati kretanje svim većim gradovima u Hrvatskoj i regiji. Ovdje se posebno ističe suradnja sa HŽ Putničkim prijevozom čiji puntici ostvaruju 150 besplatnih minuta vožnje nextbike biciklima svaki dan!

Zato je ovo idealna prilika za istraživanje i ljetno osvježenje. Kreni do Šibenika, istraži Brodaricu i obližnji otok Krapanj ili osvježenje potraži na jednoj od četiri rijeke u Karlovcu.

Sjedni i vozi!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close