Kolumne

Biciklom kroz Liku: Procvat sustava javnih bicikala !

Širenje mreže nextbike gradova od velikog je značaja za svakog korisnika. Sustav javnih bicikala u sve većem broju gradova omogućava nevjerojatnu mobilnost, a za korisnike i velike financijske uštede.


Ovoga ljeta, kao što i Gospićani mogu primijetiti, sustav javnih bicikala doživljava pravi procvat. Nedugo nakon otvorenja sustava, o čemu smo pisali i prošlog tjedna, proradile su dvije nove nextbike stanice, kod hotela Ana i ispred Memorijalnog centra Nikola Tesla.

Daljnjem širenju sustava pridružili su se i Brodarica kod Šibenika te otok Žirje, a 6. kolovoza pokrećemo i novi sustav javnih bicikala u Karlovcu.

Pitate se što to znači za Gospićane? Dobra povezanost i mobilnost građana danas je imperativ koji nam nameće tržište, ali i politika Europske unije. Kreiranjem multimodalnog prijevoza omogućava se brža i kvalitetnija mreža javnog gradskog prijevoza i ovakav povoljan prijevoz postaje dostupan svima. Važno je istaknuti da jednom registrirani nextbike korisnici mogu iznajmljivati nextbike bicikle u cijelom svijetu!

Naša misija i vizija je kreiranje mreže javnog gradskog prijevoza koji će olakšati kretanje svim većim gradovima u Hrvatskoj i regiji. Ovdje se posebno ističe suradnja sa HŽ Putničkim prijevozom čiji puntici ostvaruju 150 besplatnih minuta vožnje nextbike biciklima svaki dan!

Zato je ovo idealna prilika za istraživanje i ljetno osvježenje. Kreni do Šibenika, istraži Brodaricu i obližnji otok Krapanj ili osvježenje potraži na jednoj od četiri rijeke u Karlovcu.

Sjedni i vozi!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close