Kolumne

Biciklom kroz Liku: Gospić se pridružio svjetskom društvu!

Od ovog ljeta i Gospić punopravno pripada grupi od 80 svjetskih gradova koji snažno ulažu u ekološki najčišći i najzdraviji oblik prijevoznog sredstva! Pridružite nam se u misiji boljeg i ljepšeg grada, sjednite na nextbike bicikl!


Gospić se pridružio velikom nextbike društvu, ekološki osviještenih gradova koji uvođenjem sustava javnih bicikala pokazuju brigu prema svojim građanima i stanovnicima. U nedjelju, 28. lipnja 2015. otvoren je prvi sustav javnih bicikala u Gospiću i Lici!

Otvaranje sustava bio je jako sretan događaj za sve Gospićane i zato smo ga željeli proslaviti biciklijadom po Gospiću i predivnom gospićkom kraju. Ruta ”Jezera” činila nam se kao idealna za sve bicikliste rekreativce i kao odlična prilika za promociju ove čiste i netaknute prirode. Ličani su zaista pokazali svoju snažnu volju za pedaliranjem, ali i feštom koju su priredili na kraju dana.

Sigurni smo da je svih 150 sudionika bilo i više nego zadovoljno biciklijadom, a iduće godine, na 1. rođendan sustava, želimo da nas bude još i više. Zato prvih 10 čitatelja koji se jave na [email protected] i odgovore na nagradno pitanje, osvajaju poklon bon u iznosu od 79 kuna. Nagradno pitanje glasi: ”Koji su nazivi nextbike stanica u Gospiću?”.

Nextbike sustav trenutno radi u tri hrvatska grada, Gospiću, Zagrebu i Šibeniku, a uskoro očekujemo otvaranje sustava u Karlovcu i Slavonskom Brodu. Do sad se registriralo preko 7500 zadovoljnih korisnika, koji su odpedalirali preko 250 000 kilometara i uštedili impresivnih 70 tona emisije CO2.

Uskoro planiramo i povećanje broja stanica u Gospiću kako bi što bolje prometno povezali sve dijelove grada. Time olakšavamo kretanje građanima, turistima i izletnicima. Dobro je znati da korištenje nextbike usluge ima i dodatne pogodnosti, poput još više besplatnih minuta i popusta koje možeš iskoristiti ne samo u svrhu prijevoza nego i razvijanja svojih biciklističkih, istraživačkih sposobnosti.

Gospić ljeti prepun je događanja na otvorenom, a kako bi sve bilo lakše obići u kratkom vremenu, najbolje je sjesti na bicikl i sve ih vidjeti na najpovoljniji i najzdraviji način. Pregledali smo sve što se nudi u Gospiću i zaključili da će ovo biti jedno jako aktivno ljeto, od brojnih muzeja, parkova prirode do koncerata i sportskih aktivnosti.

Uvijek nam se možeš javiti ukoliko želiš unajmiti više bicikala odjednom! Odaberi lokaciju na kojoj želiš da te čekaju bicikli i uživaj u razgledu grada.

Pridruži nam se, sjedni i vozi!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close