VijestiZdravlje

Bicikliranjem do impotencije?

Muškarci koji se često voze biciklom čuli su glasine da kontakt sa sjedalom može dovesti do impotencije, ali koliko je ta tvrdnja realna?


Ovisi, kaže Kurt Miller, šef urologije u berlinskoj sveučilišnoj bolnici Charite.
“Ako se perineum (međica) dulje vrijeme izlaže pritisku za vrijeme bicikliranja, to može imati učinka na živce odgovorne za erekciju”, rekao je Miller.

U rizičnijoj su grupi koji se voze biciklom više od tri sata tjedno. Muškarci koji primijete obamrlost, odnosno gubitak osjećaja u području perineuma, moraju nešto promijeniti, rekao je Miller.

Potrebno je prilagoditi sjedalo i promijeniti položaj na ‘sicu’, rekao je.

“U normalnim okolnostima rizik je relativno malen. Kada se to radi ispravno, biciklizam može imati zapravo imati pozitivan učinak na seksualnu potenciju”, rekao je Miller. Aktivnost, naime, poboljšava cirkulaciju krvi u području zdjelice.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: znanost.geek.hr | Foto: gibraltarolivepress

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close