Izdvojeno

Bićanić iz sela kod Petrinje: Teško im je, ali ih usrećuje zajedništvo koje je nastalo kao posljedica.

VEĆINI KUĆA DIMNJACI URUŠENI

Danas su na terenu u Petrinji bili i  članovi Airsoft kluba Lika . Pripremili su svoj šator, te ga podignuli kako bi svi koji su ostali bez svog doma mogli prespavati nekoliko noći.


Izjavu za Lika Club dao nam je zamjenik načelnika Rakovice Bićanić koji se javio iz sela Taborište kod Petrinje. Pitali smo ga  kakva je situacija na terenu te kako komentira zatečeno stanje.

Mi smo u Taborištu južno od Petrinje 2 km cca, postavili smo im šator da ljudi ne kisnu ispred kuća. Stare kuće su sve “dobile” (op.a. oštećene) , novije su dobro prošle. Velikoj većini kuća su se dimnjaci urušili, te krovovi oštetili. Žalosno je to sve vidjeti, vidi se strah i trauma u očima unesrećenih, a istodobno i sreća što im svi pomažu. Hrvatska je opet pokazala da ima najveće zajedništvo i najveće srce kad je najpotrebnije, trebali bismo se tako ponašati i u svakodnevnom životu. Prema riječima mještana najviše im je štete u inventaru po kući. Hrane trenutno imaju za nekoliko dana, zahvaljuju se na svim donacijama. Jedino što mole da potresi prestanu, za ostalo će se izboriti. Teško im je, ali ih usrećuje zajedništvo koje je nastalo kao posljedica. Za kraj bih se zahvalio Airsoft klubu Lika na doniranom šatoru, agregatu i gorivu, te ekipi iz kluba Igoru, Borisu, Stjepanu, Vladi, Ivanu, Juri, Tomislavu, Borisu i Ivanu!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close