Scena

“Bezobrazni” stand – up komičar Jimmy Carr stiže u Zagreb

Nakon što je objavio kako ne voli ljude koji su slavni samo radi svojih roditelja (nabrojavši među njih i Isusa) – Carr se okrenuo princu Charlesu i mrtav-hladan rekao: “Ne i Vas, naravno”


U utorak 12. svibnja po prvi put u Hrvatsku dolazi komičar svjetskog renomea –Jimmy Carr. Jimmy Carr vrtoglava je zvijezda britanske stand-up komičarske scene i jedan od najpopularnijih i najtraženijih voditelja/gostiju otočke televizije. Predstavit će u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog materijal s turneje “Gagging Order”. Poznat je podjednako kao vrstan stand up komičar i iznimno uspješan TV voditelj.

Mada na prvu izgleda vrlo uglađeno, baš kao tipični Britanac, jako bi se prevarili u njemu. On jednostavno nema dlake na jeziku, nema teme koju nije spreman ismijati i vrlo često je zbog toga na udaru i tradicionalista i liberala. Natječući se u superlativima kojima ga opisuju svojim čitateljima, britanski novinari svoju publiku najčešće upozoravaju da pristojnost, moral i dobar ukus ostave kod kuće.

Slovi kao “jedan od najzaposlenijih komičara” pa je tako od svoje 26. godine, kad se počeo baviti komedijom, do danas objavio 8 DVD-ova, nastupao je pred princom Charlesom čak 3 puta, nasmijavao i Amerikance i Australce, osvajao nagrade, a samo u Britaniji njegove stand up showove gledalo je preko milijun i pol ljudi. Najpoznatiji je po britkim dosjetkama, svoju publiku zabavlja rafalno ispaljenim one-linerima, kratkim vicevima, komentarima i primjedbama koje su inteligentne, mnoge bezobrazne, a neke i gotovo neprihvatljive.

Jedan je od rijetkih komičara koji se prilikom nastupa izravno obratio princu Charlesu. Nakon što je objavio kako ne voli ljude koji su slavni samo radi svojih roditelja (nabrojavši među njih i Isusa) – Carr se okrenuo princu Charlesu i mrtav-hladan rekao: “Ne i Vas, naravno”.

Carrovi nastupi traju gotovo dva sata. Za svaku turneju napiše više od tisuću viceva, šala i observacija. Mrtvo-ozbiljnog lica i obučen u odijelo napada sva vaša osjetila, izvrsno se nosi sa svakom upadicom iz publike, a kada prasne u smijeh – zvuk je to kojega nećete zaboraviti i svakako Carrov trademark.

Ne libi se šala o seksu, lošeg ukusa, igra se s predrasudama i brojnim tabuima te temama kojima drugi komičari ne žele ni primirisati. Njegova dosljednja destrukcija i ismijavanje političke korektnosti ponekad odlaze u drugu krajnost – rekli bi neki vulgarnost. Ipak, većinu njegovih one-linera čini svakodnevica promatrana drugačijim, Carrovim naočalama.

Carr i njegov crni humor u Zagreb stižu 12. svibnja. Velika dvorana Vatroslava Lisinskog gotovo je rasprodana.


Tekst: jutarnji.hr

Foto:”Jimmy Carr, 2015-04-13 3 (crop)” by Albin OlssonOwn work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close