VijestiGrad ZagrebKultura

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zagreb

U povodu nadolazećih božićnih blagdana, u ponedjeljak su izviđači Zagrebačkog skautskog zbora u auli Gradske uprave već tradicionalno predali gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću Betlehemsko svjetlo – Svjetlo mira.Izviđači Hrvatske, zajedno s drugim skautima Europe, preuzeli su Betlehemsko svjetlo u Beču te ga donijeli u zagrebačku katedralu. Ovaj simbol mira i ljubavi izviđači će ponijeti u sve kutke Hrvatske u želji širenja pozitivnih vrijednosti.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je ovo tradicija koja u Zagrebu traje već 13. godinu zaredom te je zahvalio malim skautima što su ovaj simbol mira, solidarnosti i zajedništva donijeli u naš grad.

“Neka nam riječi pape Franje: „Ne ljubimo riječima, već djelima“ bude moto i imperativ u našoj svakodnevnici i nakon Božića, tijekom cijele godine”, rekao je zagrebački gradonačelnik te zaželio da dobrota, mir i zajedništvo ispune sve zagrebačke domove u ovo blagdansko vrijeme.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close