VijestiZdravlje

Beroš: “Veliki su izazovi pred nama, a na njih ćemo odgovoriti novim setom mjera”

Ministar Vili Beroš nakon sjednice Vlade najavio je da su nove epidemiološke mjere na međuresornom usuglašavanju te da će biti objavljene sutra na konferenciji za medije.


“Ne želim sada licitirati o njima, sve ćete znati sutra. Cilj je sprečavanje širenja zaraze i osiguranje stabilnosti zdravstvenog sustava. Ovo je iznimno delikatan trenutak”, rekao je Beroš.

Danas bilježimo iznimno visok broj novozaraženih, nezabilježen broj u epidemiji dosad. Broj nije iznenađujuć, dugo ukazujemo na okolosti koje su do toga dovele. Prvo je tu delta soj, hladnije vrijeme, a nismo bili ni dovoljno savjesni u okupljanjima…  Povećan je i interes za cijepljenje. To veseli, ali kasnimo kao nacija za time. Pravo vrijeme je bilo kraj proljeća i početak ljeta”, kazao je ministar dodajući kako nitko u Europi nije bio svjestan na ovakvu situaciju.

Neću ni govoriti koji scenariji su nam na pameti, mi smo svega bolno svjesni. Zato molimo naciju da se cijepi”, apelirao je još jednom Beroš i dodao: “Molim naciju da vjeruje znanstvenicima i struci. Ne moraju vjerovati meni, neka vjeruju znanstvenicima.”

Da smo kao nacija postigli veći stupanj procijepljenosti, opterećenje zdravstevnog sustava bilo bi manje. Zajednički je zadatak, ja kao ministar, ni Vlada, ne možemo sami. U tijeku krize smo se ekipirali kako smo mogli”, rekao je.

Broj necijepljenih od 40 posto je ekstremno veliki rezervoar za širenje zaraze. Imamo zarazniju varijantu virusa negoi što je bilo prošle godine. Veliki su izazovi pred nama, a na njih ćemo odgovoriti novim setom mjera koje ćemo objaviti sutra”, rekao je Beroš.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close