Zadarska županija

Beroš o incidentu u Zadru: “Naravno da nisam ostao dužan dvije kune”

Na konferenciji za medije u Virovitičko-podravskoj županiji povodom otvaranja covid autobusa, ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je incident u kafiću u Zadru.


“Zar mislite da bih kao ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune? Naravno da nisam dužan. Incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti sve na dvije kune, kriva je poruka. Naravno da nisam ostao dužan dvije kune, ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića”, objasnio je.

“Važna je slika koju šaljemo prema svijetu i prema našim turistima. Kakav bih ministar zdravstva bio da sam ostao sjediti u tom kafiću, sa stranim gostima koji su čak imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno pokušao zamoliti da se maske stave, međutim mojoj molbi nije udovoljeno. Dapače, ispričavam se ako je djelatnica imala zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila”, rekao je ministar.

“Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe? Nećemo sada polemizirati, nisam ja bitan, nije ni bitno te dvije kune, iako me kao čovjeka to boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti, koji gledaju našu zemlju kroz takvo postupanje. Želimo poslati poruku sigurnosti, a to možemo najbolje pridržavajući se epidemioloških mjera”, rekao je Beroš pa nastavio:

“Nadalje, jučer tijekom večeri se priča razvijala dalje, pa su neki postavljali pitanje moraju li djelatnici nositi maske na otvorenom. Naputci Stožera vrlo su jasni. Ako nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ako poslužujete goste, potrebno je nositi maske i to i zbog svoje zaštite i zaštite drugih. To je poruka koju trebamo poslati”, kazao je.

“Kao čovjek, liječnik, aktualni ministar, ne mogu pristati na priču da me netko optužuje da nisam platio dvije kune. Jesam. Piće nisam konzumirao upravo zbog te poruke koju šaljem”, zaključio je Beroš.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close