ScenaTurizam

U Beču predstavljena knjiga o povezanosti Opatije i Beča

U bečkoj Gradskoj vijećnici premijerno je predstavljena monografija pod nazivom „Wien/Opatija-Abbazia/Beč“. Dvojezična monografija na 250 stranica govori o vezama Opatije i Beča kroz povijest.Pred brojnim uglednim gostima, u dvorani Stadtsenat Gradske vijećnice u Beču, predstavljena je knjiga “Opatija-Beč”. Monografija obuhvaća oko 250 stranica koji slikovito i jasno govore o vezama dvaju gradova, kroz mnoštvo različitih sfera. Monogografiju su javnosti predstavili njeni autori, počasni građanin Opatije dr. Manfred Matzka i mag. Neven Ivanić, a ideja je krenula od prerano preminule novinarke Novog lista, Dolores Juretić. O samoj monografiji su govorili i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, autor fotografija Hubert Dimko te ispred izdavačke kuće “Adamić” Dragan Ogurlić.

Na promociji monografije su među brojnim uglednim gostima bili i veleposlanica RH u Austiji, dr. Vesna Cvjetković te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.
Monografija će osim svog neizmjernog doprinosa jačanju veza između dva grada sigurno još i dodatno popularizirati Opatiju kao iznimno drago turističko odredište gostima iz Austrije.

Hrvatska promocija monografije zakazana je za 16. svibnja u Opatiji, na prekrasnoj lokaciji Vili Angiolini s početkom u 11 sati.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: kroativ.at

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close