U Beču predstavljena knjiga o povezanosti Opatije i Beča

Ivan Tominac

U bečkoj Gradskoj vijećnici premijerno je predstavljena monografija pod nazivom „Wien/Opatija-Abbazia/Beč“. Dvojezična monografija na 250 stranica govori o vezama Opatije i Beča kroz povijest.Pred brojnim uglednim gostima, u dvorani Stadtsenat Gradske vijećnice u Beču, predstavljena je knjiga “Opatija-Beč”. Monografija obuhvaća oko 250 stranica koji slikovito i jasno govore o vezama dvaju gradova, kroz mnoštvo različitih sfera. Monogografiju su javnosti predstavili njeni autori, počasni građanin Opatije dr. Manfred Matzka i mag. Neven Ivanić, a ideja je krenula od prerano preminule novinarke Novog lista, Dolores Juretić. O samoj monografiji su govorili i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, autor fotografija Hubert Dimko te ispred izdavačke kuće “Adamić” Dragan Ogurlić.

Na promociji monografije su među brojnim uglednim gostima bili i veleposlanica RH u Austiji, dr. Vesna Cvjetković te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.
Monografija će osim svog neizmjernog doprinosa jačanju veza između dva grada sigurno još i dodatno popularizirati Opatiju kao iznimno drago turističko odredište gostima iz Austrije.

Hrvatska promocija monografije zakazana je za 16. svibnja u Opatiji, na prekrasnoj lokaciji Vili Angiolini s početkom u 11 sati.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor / Foto: kroativ.at

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u