Karlovačka županijaZdravlje

Beba iz Karlovca najmlađa je pacijentica zaražena koronavirusom

PUŠTENA JE KUĆI

U Karlovačkoj županiji treći dan zaredom nema oboljelih, ali je sada otkriveno kako je tamo najmlađa zaražena pacijentica. To je beba koja ima tek dva mjeseca.


Ukupno je oboljelo 24 osoba u toj županiji, jedna je osoba preminula, a u Općoj bolnici Karlovac nalazi se šest osoba zaraženih koronavirusom. Jedna je osoba na liječenju u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Prosjek starosti oboljelih je 55 godina, nešto više je oboljelih žena i njihova prosječna dob je 57 godina, a muškaraca 52. Najmlađa oboljela je beba stara dva mjeseca, a najstariji pacijent ima 82 godine. Rekla je to na press konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije epidemiologinja dr. Biserka Hranilović, piše 24sata.

Oboljela i 4-mjesečna beba iz Nuštra

“Zadovoljni smo i da nadalje imamo samo jednog pozitivnog zdravstvenog djelatnika već otprije oboljelog. Trenutno je u izolaciji liječnik OB Ogulin, tri medicinske sestre, odnosno tehničara Opće bolnice Ogulin, jedan inženjer radiologije i jedan vozač Zavoda za hitnu medicinu.Važno je istaknuti da nemamo u međuvremenu pozitivnih što se tiče zdravstvenih djelatnika. Ovoga trenutka imamo 37 osoba koji su kontakti oboljelih osoba u županiji”, kazala je Hranilović.

Drugi najmlađi pacijent u Hrvatskoj je beba stara tek 4 mjeseca iz Nuštra.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close