Scena

Beatlesi su mnoge svoje pjesme – zaboravili!

Beatlesi su možda napisali desetke pjesama koje nikad nisu puštene u javnost jer su John Lennon i Paul McCarney zaboravili na njih. Paul tvrdi da se to događalo jer u vrijeme kad su Beatlesi žarili i palili nije bilo nikakvih diktafona ili bilo kakvih drugih oblika prijenosnih naprava za snimanje na koje bi ovaj bend mogao pohraniti pjesme nastale u žaru trenutka.


“Stvari su se otad promijenile. Kad smo mi počinjali toga nije bilo, pjesmu smo jedostavno trebali upamtiti. Ako se pjesme iduće jutro niste sjetili, jednostavno je nestala u nepovrat”, rekao je u jednom intervjuu. “Tad nisu postojale čak niti kazete. Danas imate telefone koji mogu za vas obaviti taj posao. Problemi s kojim se danas suočavam su smiješni. Zbog svih tih mogućnosti cijelo vrijeme imam barem milijun stvari koje bih želio snimiti.”
No, McCartney tješi javnost da to možda i nije toliko loša stvar. Izostanak tehničke podrške naprosto ih je prisilio da naprave bolje stvari. “Jednostavno smo morali pisati lako pamtljive pjesme jer smo ih i sami morali upamtiti ili bismo ih zagubili.”


 
Tekst: telegram.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close