Grad ZagrebTurizam

Bazeni na Sveticama konačno otvoreni

Grad Zagreb bogatiji za još jedan sportsko rekreacijski centar. Na zagrebačkim Sveticama nakon sedam godina gradnje napokon su otvoreni bazeni, koje će za sve građane prva dva dana biti besplatni 


Bazenski kompleks Sportsko rekreacijskog centra Svetice konačno je otvoren. Tako će građani, nakon sedam godina gradnje, koja je na neko vrijeme bila i obustavljena, napokon moći uživati u svim sadržajima koje centar nudi.

– Imamo veliki olimpijski bazen, bazen za rasplivavanje, te bazen za obuku plivanja i djecu. Za sve posjetitelje brinut će se spasioci i medicinska služba – pojasnio je voditelj objekta Darko Gnječ.

Bazene na Sveticama blagoslovio je provincijal Hrvatske dominikanske provincije Anto Gavrić, a na korištenje građanima predao ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Predajem ovo građanima na uporabu. Danas i sutra pozivam građane da se svi priključe i da se besplatno kupaju. To je nagrada građanima jer ovo je njihov bazen. Oni su najzaslužniji što smo ovo napravili – izjavio je Bandić. Dodao je kad mu sinusi budu bolje, pozvat će sve građane da zajedno skoče u bazen.

Osim ovog bazenskog kompleksa, koji je kako kaže gradonačelnik Bandić, najzahtjevniji u Hrvatskoj do sada, prvi čovjek Zagreba najavio je i gradnju novih bazena u dijelovima Zagreba kojima upravo takav sadržaj nedostaje.

– Drugi bazen koji ćemo raditi bit će na zapadnom dijelu grada, između Črnomerca i Prečkog. Taj dio grada uopće nema bazen. Hoće li to biti u Stenjevcu, Španskom ili Podsusedu to ćemo vidjeti kada napravimo anketu među ljudima – objasnio je Bandić.

OSIM BAZENA – OTVORENI TERENI, WELLNESS, TERETANA, FITNESS DVORANA, SAUNA

Radno vrijeme centra bit će od 8 ujutro do 22 sata navečer, radnim danom i vikendima, a osim tri bazena, u sklopu sportsko rekreacijskog centra Svetice napravljeni su i otvoreni tereni, wellness, fitness dvorana, sauna, solarij. Također, upravo na tom mjestu održavat će se u budućnosti i velika svjetska natjecanja u vaterpolu i plivanju.

– Sve će biti na usluzi našim sugrađanima i sportašima. Dosad smo imali dva olimpijska zatvorena bazena, sad imamo i treći. Naravno da ćemo one najvažnije i najatraktivnije sportske događaje organizirati ovdje – rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ivica Lovrić.

A prvi kupači na Svetice već su stigli i oduševljeni su novootvorenim bazenima.

– Drago mi je da se ovaj bazen otvorio nakon puno godina. Voda je prekrasna. Taman kakva mora biti. Dođite, plivajte, to vam je terapija – sa smiješkom je izjavila posjetiteljica Katica Ivaci.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: zagrebancija.com | Foto: direktno/FAH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close