Turizam

Batman, Pornic, Beer – zanimljivi nazivi naselja diljem svijeta

Sudeći prema nazivima, u Cugovcu i Pivnici Slavonskoj najbolji je tulum, a u Krvavici i Kajgani nitko ne ostaje gladan…


Je li Batman posjetio istoimeni grad na jugoistoku Turske, nećemo nikad saznati, ali prava je istina da uveseljava posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Neka mjesta pak svojim imenom šalju potpuno pogrešnu poruku, pa je tako primjerice francuski Pornic, dražesni gradić na 50 kilometara od Nantesa, zapravo oaza za jedriličare i nautičare. Može se pohvaliti lijepom šetnicom uz more, pješčanim plažama i srednjovjekovnim dvorcem.

Niti seoce Anus u središnjoj Francuskoj nije imalo puno više sreće s imenom, baš kao ni Dildo na Newfoundlandu. Na prvu bi nam sigurno bilo draže posjetiti Beer (pivo) u Britaniji, Chicken (pile, piletina) na Aljasci ili Christmas Pie (božićna pita) u Britaniji. Na popisu jezivijih mjesta zasigurno su Devil Town (Ohio) ili Deadhorse na Aljasci. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close