VijestiSportTurizam

Snima se još jedna Milenijska fotografija u Otočcu – pozivaju BARKANOVCI!

Barkanova biciklijada i ove godine nudi posebnost kojom će istaknuti i uveličati događanje


Jubilarna 10. Memorijalna Barkanova biciklijada bit će održana 2. srpnja (subota). Ono što je posve  novo na ovoj Barkanijadi je snimanje biciklističke milenijske fotografije Šime Strikomana. Time će Gacka i Otočac dobiti svoju čak treću milenijsku fotografiju.biciklisticki-klub-barkan-otocac-logo

Prva je snimljena povodom održavanja manifestacije EKO-ETNO u središtu Otočca, druga je snimljena na Gornjem švičkom jezeru povodom prvih Ivanjskih dana u Švici, a treća će biti snimljena u Prozoru uz rijeku Gacku.

Milenijska fotografija bit će snimljena na dan održavanja biciklijade, dakle 2. srpnja, u blizini Oreškovićevog mosta, točnije na lijevoj obali rijeke Gacke u smjeru Obilja (Šatrići). Zamišljeno je da se stilizirani lik bicikliste, kakvoga ima u svomu logu BK Barkan, nadoveže na rijeku Gacku, koja će mu gledano iz ptičje perspektive predstavljati cestu.

Za sudionike biciklijade start je u 15:30 sati ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac i vozeći u grupi doći će na lokaciju u Prozoru, gdje će biti pripremljeno i osvježenje za sve sudionike. Svi građani Otočca koji žele sudjelovati isključivo samo u snimanju Strikomanove milenijske fotografije, moraju biti u 15:30 na Orešković mostu u Prozoru i tamo čekati bicikliste. Poželjno je da budu u plavim majicama ili košuljama.

karta_barkanUčesnici biciklijade dobit će majice za snimanje i uspomenu na jubilarnu 10. Barkanijadu, zato je šteta propustiti priliku i ne sudjelovati u vožnji i biti dio cijelog događaja – jer staza je prilagođena za sve, neovisno o fizičkoj pripremljenosti.

Fotografija će osim kao trajna uspomena na ovaj klubski jubilej, biti korištena u promotivne svrhe  u cilju popularizacije cikloturističkog proizvoda naše destinacije, u razvoju kojega BK Barkan-Otočac sudjeluje od svog osnivanja. Možemo reći da će Strikomanova milenijska fotografija biti točka na „i“ i poziv na doživljaj koji nudi oko 210 km biciklističkih staza u okolici Otočca, koje je BK Barkan prethodnih godina trasirao, označavao i objedinio u mapi biciklističkih karti pod nazivom „Put vode i krša“.


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close