VijestiSport

Barakude odličnim nastupom otvorile turnir World Aquatics Svjetski kup na zagrebačkoj Mladosti

TAKO SE TO RADI

Odlično, pobjedonosno otvaranje kvalifikacija Svjetskog kupa u Zagrebu za našu reprezentaciju.


Hrvatska je uvjerljivo (puno uvjerljivije nego što to možda ‘govori’ konačan rezultat), svladala solidnu američku reprezentaciju. Na koncu 16:14, netko će reći ‘samo’ ili relativno tijesno, ali prvi znaci odvajanja su se iskazali već početkom druge četvrtine (7:5), a definitivno početkom treće (10:7 – Harkov iz protunapada). U trećoj četvrtini su Barakude stalno imale tri do četiri gola prednosti, dok najveću prednost bilježimo u početku posljednje dionice kada je naša vrsta povela i s 5 pogodaka prednosti (15:10 – Fatović iz peterca).

Utakmica dosta netipična jer osim ukupno velikog broja golova (čak 30), daleko je više bilo osobnih pogreška (gotovo pa nevjerojatno 41 isključenje). teško se sjetiti neke utakmice naše reprezentacije u kojoj smo imali čak petoricu igrača koji su prijevremeno završili utakmicu zbog tri osobne – Burić, Butić, Biljaka, Bašić i Harkov. Da nije tu bilo našeg Koste, još bi posumnjali da su suci najviše isključivali Hrvat s početnim slovom B u prezimenu.

World Aquatics Cup – Zagreb
Croatia-USA

Netipičan je i vrlo velik broj peteraca – čak 9.

Jasno da bi se u utakmici u kojoj se primi velik broj golova, mogla pronaći koja zamjerka obrana, ali mi bi radije skrenuli na neke dobre stavke. Sasvim solidan igrač više (7-13), perfektan peterac (5-5), plivački jako dobro odigrano s nekoliko kontranapada što nije jednostavno izvesti protiv SAD.

World Aquatics Cup – Zagreb
Croatia-USA

“Puno je bilo golova, ali bili smo ipak malo loši u obrani. Ovo je ipak rukometni rezultat, 14 golova primiti je puno. Znam da je bilo jako puno faulova dosuđenih, ali to je jednostavno takav danas bio kriterij”, rekao je Konstantin Harkov, igrač utakmice.

Sasvim razumljivo i očekivano. Naš Konstantin Harkov. Strijelac čak 6 pogodaka, od toga s učinkom iz peterca 2-2, a iz igre 4-5, proglašen je nakon utakmice Hrvatska – SAD, najboljim pojedincem susreta.

U ostale dvije utakmice prvog dana natjecanja u Zagrebu, Mađarska je pobijedila Francusku 10:6 (Duje Živković je postigao jedan gol za Francuze), te Italija – Japan 13:7.

Paralelno sa zagrebačkom skupinom Svjetskog kupa, počeo je i turnir u glavnom gradu Crne Gore.

Rezultati 1. kola: Australija – Srbija 6:10, Grčka – Španjolska 8:11 i Crna Gora – Gruzija 13:12 (Jelača 2 za Gruziju)

World Aquatics Cup – Zagreb
Croatia-USA


 

Komentari

Komentara


Izvor: HVS | Foto: Domagoj Biondić, Leon Veić / Dobix photography

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close