Turizam

Baraćeve špilje uspješno čuvaju prirodu, a sada se kreće i u izgradnju Kuće špilje

Perjanica razvoja očuvanja okoliša i razvoja u Plitvičkim dolinama, Baraćeve špilje, nastavljaju svoj razvoj lokaliteta i špilja. Turistički dio Baraćevih špilja naglašava kako se ljepote destinacije moraju očuvati uz ravnomjeran razvoj i očuvanje prirode.

Kuća špilje nova je priča i turistički sadržaj kojom će se rasteretiti pritisak turizma na Plitvička jezera, a time će se i izuzetno povećati kvaliteta informiranosti i znanja turista koji posjete lokaciju nedaleko Rakovice.

Sredinom srpnja ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina potpisala je Ugovor kojim se Javnoj ustanovi Baraćeve špilje dodjeljuje gotovo 20 milijuna kuna iz Europskog kohezijskog fonda za izgradnju jedinstvene i vrlo atraktivne Kuće špilje. Sredstva su dodijeljena u sklopu poziva “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Već 2021. godine trebala bi biti gotova, a radi se o jednoj od većih investicija u turizmu na području Karlovačke županije i Plitvičkih dolina. Trenutno, u Baraćevim špiljama turisti mogu razgledati jednu otvorenu špilju u kojoj su polasci s nekoliko vodiča redoviti tijekom cijelog dana, a podno špilje na lokaciji se mogu i odmoriti uz potok Baraćevac i idiličnu borovu šumu nedaleko ulaza.

Kuća špilje – cilj


Sve će kroz izgradnju Kuće špilje pratiti suvremena tehnologija za kreiranje doživljaja i interpretaciju prirodne i kulturne baštine, što je velik korak pri dočaravanju doživaljaja u suvremenom dobu. Uz to, ovaj projekt gradnje Kuće špilje poticati će i interes za kulturu i prirodu kod lokalnog stanovništva, te razvijati svijest o očuvanju prirode i važnosti održive interakcije čovjeka i prirode. Cilj izgradnje Kuće špilje je ostvariti jedinstvenu, inovativnu i atraktivnu prezentaciju kulturnih i prirodnih vrijednosti lokaliteta, omogućiti obilaske i posjetiteljima s posebnim potrebama te stvoriti suvremenu infrastrukturu za održavanje raznovrsnih edukativnih i rekreativnih aktivnosti.

Turistička zajednica općine Rakovica nastavlja podržavati razvoj Baraćevih špilje, a Plitvičke doline ovim projektom Kuće špilje mnogo dobivaju i za svoje goste koji očekuju kvalitetne sadržaje u ovom dijelu Plitvica. Detaljnije o Kući špilje čitajte i na linku ovdje, a Baraćeve špilje možete posjetiti svakog dana od 9 do 19 sati!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close