IzdvojenoPromo

BARAĆEVE ŠPILJE Popularno izletište dobilo teren za badminton, održan i prvi turnir!

REKREACIJA U PRIRODI ZA SVE UZRASTE

Izletište Baraćeve špilje dobilo je jedan potpuno novi razlog dolaska – posvećen rekreaciji i sportu!


“Barać Open 20” naziv je turnira u badmintonu koji se održao u petak 11. rujna povodom otvorenja novog sadržaja u blizini Baraćevih špilja. Naime, Javna ustanova Baraćeve špilje ove godine je svoje izletište u Novoj Kršlji obogatila upravo badminton terenom, u cilju promocije boravka u prirodi kroz sport i rekreaciju.

Novi badminton teren na jučerašnjem turniru su imale priliku isprobati četiri ekipe: Atletski klub Plitvice, Biciklistički klub Crna kraljica, Quad team Plitvice, a jedna od ekipa bili su i sami zaposlenici Javne ustanove Baraćeve špilje.

Za vođenje turnira bili su zaduženi suci iz Hrvatskog badmintonskog saveza, a tijekom turnira igrače i navijače zabavljao je DJ I`m. Treće mjesto je osvojio tim zaposlenika Ustanove, dok se u zlatnoj sredini našao Quad team Plitvice. Biciklistički klub Crna kraljica odnio je zasluženu pobjedu, kao i nagrade koje je osigurala Javna ustanova Baraćeve špilje.

Novi sadržaj namijenjen svim uzrastima

Iz Ustanove poručuju kako je turnir organiziran povodom otvorenja novog sadržaja koji je namijenjen svim uzrastima, a cilj je motivirati što više ljudi na sport i rekreaciju u prirodi!

Želja nam je oživjeti izletište, privući mlade i one malo starije, željne aktivnosti i boravka u prirodi. Uz dječje igralište, teren za mini nogomet, sada je tu i kompletno uređeno badminton igralište. Gledali smo da zadovoljimo potrebe svih građana, sportaša, rekreativaca, školaraca i djece”, rekla je povodom otvorenja ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje, Tihana Oštrina.

Na otvorenju je bio i zamjenik načelnika općine Rakovica, Mihovil Bićanić, koji je istaknuo da su stanovnici općine dobili jedno sasvim novo mjesto okupljanja i druženja.

Izrazito mi je drago da imamo novi sadržaj koji će privući mlade ljude na aktivno provođenje slobodnog vremena“, zaključio je zamjenik načelnika.

Teren je smješten na prilaznom dijelu izletišta, dijelom na osunčanoj livadi, a dijelom u šumovitoj hladovini. U potpunosti je popločen anti-traumatskim podlogama, sadrži prostor za opremu i gledalište, što zadovoljava sve međunarodne standarde za igru i natjecanja. Moguća je pojedinačna i igra u parovima, u ponudi se nalazi i kompletna potrebna oprema, reketi i loptice, kao i uvijek dostupan kiosk s okrijepom, kavom, sladoledom, pićem i grickalicama.

Sport za sve, bez obzira na dob ili sposobnost igrača

Ukoliko ste ljubitelj individualnih sportova ili sportova koji se igraju u paru, badminton je idealan izbor jer se u usporedbi s tenisom ili squashom može savladati već nakon kraćeg učenja. No neovisno o tome koliko ste sportskog duha, badminton može biti lagana rekreacija u krugu obitelji jer je pristupačan svim uzrastima.

Ovim putem vas pozivamo da posjetite izletište Baraćevih špilja te, ukoliko već niste, upoznate čari ovog sve popularnijeg sporta u koji ćete se sigurno zaljubiti. Nakon meča, ne propustite se rashladiti u špilji, na ugodnih 9 °C!”, poručili su iz Javne ustanove Baraćeve špilje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close